Om A.S.K.A

Vi är mycket stolta över att kunna presentera vår egen föreläsningsgrupp med unga vuxna i åldern 16-18 år. Deras perspektiv är värdefullt för andra ungdomar som också har Aspergers och deras föräldrar, men också för alla andra de kommer i kontakt med och alla dem som tar beslut som påverkar deras vardag.

Nedan följer information från A.S.K.A.s folder. Den kan även laddas ner som PDF > ASKA_folder.

A.S.K.A.

– Anna är en tjej på 18 år med Aspergers Syndrom och hon har väldigt lätt för att prata.

– Sebastian är en kille på 16 år med Aspergers Syndrom och är en väldigt ledande person.

– Kitrina är en tjej på 17 år och har Aspergers Syndrom och antagligen även ADHD. Hon är blyg men pratsam.

– Anton är en kille på 17 år som har Aspergers Syndrom och är en kille med många principer.

Vad vill vi?

 • Berätta för våra målgrupper om Aspergers Syndrom
 • Få skolpersonal och föräldrar att förstå och reagera på barns och ungdomars annorlunda beteende.
 • Bemöta problematiken.

Varför just A.S.K.A?

Vi valde namnet dels för att det är gruppmedlemmarnas initialer. Dels för att det symboliserar hur vi blir missförstådda, vilket motsvarar eld. Ju mer vi blir missförstådda, ju kraftigare blir elden och till slut är det bara aska kvar. Detta vill vi förhindra i ett tidigt stadium.

Vilka är vi?

Vi är fyra ungdomar med diagnosen Aspergers Syndrom. All är vi unika och har egna erfarenheter från grundskoletiden. Vi kommer berätta för er hur våra liv har varit innan diagnosen och efter diagnosen. Medverkar gör också våra mammor. De kommer vara med och kort berätta hur det är att ha ett barn/ungdom som har Aspergers Syndrom.

Våra målgrupper

 • Skolpersonal och förskolepersonal
 • Föräldrar och syskon
 • Vårdpersonal
 • Politiker
 • Anhörighetsgrupper

Kontakt

Ewa Persson:

Nummer: 0763-206851 / 0433-30609

E-mail: ewa.persson58@gmail.com

Sebastian Gustafsson Strömbrink:

Nummer: 0702-301332 / 0431-22474

E-mail: Sebastian.strombrink.na11@gmail.com

Annonser

About Theres

Administratör. Mamma till en neurotypisk flicka och en pojke med autism och utvecklingsstörning. Aktiv i NV Skånes lokalavdelning.

13 responses to “Om A.S.K.A”

 1. Lotta Abrahamsson says :

  Åh, vad jag hejar på er!!!!!
  Heja, heja!!!
  Kram Lotta

  • Ewa Persson says :

   Tack Lotta . Vi är mycket stolta över våra ungdomar och deras arbete med att göra denna infofolder som ska skickas ut i kommuner först och främst här i NV-skåne. Sen får vi se om det blir att vi kan ta oss längre utanför kommungränserna . Ungdomarna med oss föräldrar bor i Klippan, Örkelljunga och Västra Karup .
   Vi ska nu fortsätta arbetet och göra powerpointspresentationer så de passar för olika målgrupper och även för att ungdomarna ska känna sig bekväma.
   kram
   Ewa (mamma till Kitrina)

 2. Ewa Persson says :

  Vilket underbart erbjudande . Ska prata med dem. Dom har ganska klart för sig hur dom vill framträda med coaching är det ju bara så bra. Ska ta upp det nästa möte . Det har vi den 18 december. Vi försöker träffas varannan lördag /söndag . Vi turas om att träffas hemma hos varandra . Det är sådan här respons som ungdomarna behöver få så de känner att de får självkänsla inför det de står för./Ewa

 3. Pia Chiesa says :

  Mycket bra initiativ och förklaringen till A.S.K.A är helt suverän!
  Lycka till!

 4. Linda says :

  Jag tycker att ungdomarna är jätteduktiga och även föräldrarna som är ett stort stöd till ungdomarna! Jag är stolt över att vara mamma till en av dem!

  • Ewa Persson says :

   Ja fanns det ett kraftfullare ord än stolt så had ajg använt det. Dom är suveräna allihopa och fantastiskt uppriktiga i sin vision att få ge sin kunskap till omvärlden. Är också jättestolt och glad att vara mamma till en av dem.

 5. Maria Axelsson says :

  Verkligen härligt initiativ! Jag har tipsat min 18-åriga dotter (med Asperger) om er förening, dock tillhör vi inte de nämnda kommunerna, vet inte om det är ett hinder? Vi bor trots allt i NV Skåne 🙂

  • Theres says :

   Alla är välkomna! =)

  • Ewa Persson says :

   Maria .Kanske vore vår unga vuxnagrupp som jag startar till våren något för din dotter där finns fortfarande ett par platser kvar . I den gruppen ingår även ASKA-gruppen och det är meningen att vi ska ha fritidsaktiviteter som ungdomarna gillar bl a bowling, turridning och restaurangbesök. Vi kommer att träffas första gången och bestämma vad vi vill göra sen träffas vi en gång i månaden alltid en lördag eftersom ungdomarna går i skolan på olika orter och en del bor på internat i veckorna. Prata gärna med mig om ni kommer på julfikan så träffar ni också hela ASKA-gruppen annars går det bra att ringa elelr maila mig.

Trackbacks / Pingbacks

 1. ASKA | autismskane - 28 november, 2011

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s