Kreativa bidrag efterlyses

Många personer inom spektrat har en uttalad kreativ ådra och många anhöriga skriver texter om sina erfarenheter. Vi efterlyser nu bidrag från våra medlemmar – stora som små – som vi kan lägga upp här på bloggen. Det kan t ex vara målningar, teckningar, texter, dikter eller fotografier.

Kontakta Theres på theresgustafsson@hotmail.com om du är intresserad av att dela med dig av något. Det går bra att lägga upp som anonym om man så vill.

Vi passar på att tipsa om Facebook-gruppen ”Artists and Autism”, där många konstnärliga visar sina alster.

Titel "What you don´t see is autism". Från FB-gruppen "Artists and Autism".

I Stockholm finns en ateljé som drivs som daglig verksamhet för personer med Aspergers eller högfungerande autism. Den heter Ateljé Inuti 2 och har bl a deltagit i Stockholms firande av Världsautismdagen den 2 april i år. Läs mer här > Ateljé Inuti 2

Ateljé Inuti 2

Ett boktips för den som är intresserad av litteratur  är ”Writers on the Spectrum: How Autism and Asperger Syndrome Have Influenced Literary Writing”. Den är skriven av Julie Brown och utkom förra året.

Annonser

About Theres

Administratör. Mamma till en neurotypisk flicka och en pojke med autism och utvecklingsstörning. Aktiv i NV Skånes lokalavdelning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s