Intressanta konferenser vår och sommar 2012

 

19-20 mars Föreningen för kognitivt stöd – Inspirationsdagarna 2012  (Stockholm)

”Till 2012 har vi bjudit in två mycket kompetenta föreläsare!
Bo Hejlskov Elvén, leg. psykolog kommer att prata om “Hjärna, samhälle, normalitet och avvikelse”.
Gunilla Gerland, en känd föreläsare och författare som själv har Aspergers perspektiv. I år har hon gett ut en helt ny bok om hjälpmedel för ungdomar och vuxna med ADHD, Aspergers syndrom, OCD och psykoser. Utöver dessa två intressanta inledningsföreläsare har vi ett program med flera spännande föreläsare med ämnen som spänner över ett brett område. Under båda dagarna har vi även flera företag på plats som som demonstrerar sina produkter inom kognitionsområdet.”

Läs mer här > Föreningen för kognitivt stöd

 

 

19-20 april Attention – NPF-forum (Uppsala)

”Varmt välkommen till 2012 års NPF-forum den 19-20 april för dig som arbetar med och för barn och unga. Under dessa två dagar ger vi dig möjlighet att fylla på med aktuell kunskap och att bredda ditt nätverk.

Årets NPF-forum är den åttonde nationella konferensen om neuropsykiatri. Årets tema är ”Stöd i nya former till unga vuxna med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar”. Konferensen kommer att hålllas på Fyrishov i Uppsala precis som förra gången. I direkt anslutning till konferensen kommer det också finnas en stor utställning.

Här mötes en unik blandning av yrkesverksamma, patienter, brukare, anhöriga, beslutsfattare och journalister. Vanliga yrkesgrupper är lärare, förskollärare, socialsekreterare, vårdpersonal, fritidsledare och företrädare för myndigheter, ideella organisationer och företag. Attention bjuder in representanter från alla sina 56 lokala föreningar.Förra gången besökte fler än 600 personer forumet och vi räknar med lika många denna gång. Forumet består av 76 utställare och ett antal intressanta föreläsningar.”
Läs mer här > NPF-forum

26-27 april Fokus på autism 2012 – Från diagnos till funktion (Stockholm)

”De nya diagnoskriterierna i DSM-5, ICF samt vårdprogram är konferensens huvudprogram, med bland andra Christopher Gillberg, Sally Rogers, Sven Bölte och Mats Granlund. Timothy Michael Buie och Gina Davies talar om kommunikation och mag-tarmproblematik.
Aktuell forskning inom autismområdet presenteras.

Fokus på autism är en konferens om det aktuella kunskapsläget inom autismspektrumet som anordnas av Autismforum – Habilitering & Hälsa, Stockholms läns landsting, tillsammans med

  • KIND  Kompetenscentrum för utvecklingsrelaterade funktionsstörningar vid Karolinska Institutet

samt

  • Attention Stockholms län
  • Autism- och Aspergerförbundet
  • Autism- och Aspergerföreningen i Stockholms län
  • Autismverksamheterna inom Habilitering & Hälsa
  • Barn- och ungdomspsykiatri inom Stockholms läns landsting
  • Neuropediatriska verksamheten vid Karolinska universitetssjukhuset
  • Vuxenpsykiatrin inom Stockholm läns sjukvårdsområde
  • Sachsska barnsjukhuset
  • Specialpedagogiska institutionen vid Stockholms universitet”
 Läs mer här > Fokus på autism

 

 

4-5 juni Kommunikationskanevalen 2012 (Göteborg)

”Årets tema: Kom rätt – om att skapa kommunikativa miljöer där rättigheter och möjligheter står i fokus. Konferensens syfte och grundtanke är att vara ett forum och en mötesplats för alla med intresse för dessa frågor. Fokus ligger som alltid på kommunikation.

Årets huvudtalare – Carol Goossens från USA Carol är både leg.logoped, specialpedagog och dessutom forskarutbildad. Hon är känd för sin förmåga att på ett levande och engagerade sätt förmedla både teori och praktik kring AKK. Hennes specialitet är användning av AKK i klassrummet – hur vi i skolan får till bra och spontan kommunikation med stöd av både låg- och högteknologisk AKK, t ex interaktiva tavlor/smartboards.Carol har också arbetat med metoder för att göra samlingen till en bra och spännande stund för gruppkommunikation. Hon är dessutom ”mamma” till pekpratsmetoden d v s att vi använder bilder som stöd i vår kommunikation TILL personer som har kommunikationssvårigheter. ”

Läs mer här > Kommunikationskarnevalen

Annonser

About Theres

Administratör. Mamma till en neurotypisk flicka och en pojke med autism och utvecklingsstörning. Aktiv i NV Skånes lokalavdelning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s